Mongolsko meso

Teletinu marinirati dva dana prije.

Marinada:
400 g teletina za biftek (narezati na sitne listiće debljine 4-5mm)
4 žlice soja umaka (tamnog), 2 žlice sezamovog ulja (može i bučinog), 2 žlice rižinog vina (može i običnog),  1 žličica octa, 1 žličica meda,
mala žličica mljevenog azijskog đumbira, ako ne mogu i zamjenski: chilli, kajenski papar, ljuta crvena paprika.

Marinirano meso ostaviti u frižideru 48 sati.

Priprema:
Narezati poriluk na listiće. U woku 5 minuta ispeći teletinu (paziti da se ne peče predugo jer onda postaje tvrda i žilava). Dodati poriluk i po potrebi zaliti vodom (ako je vatra ok onda vode ni ne treba). Peći još 5 minuta. 

Poslužiti uz rižu ili staklene rezance.



Leave a Reply

Category

  • brzo (1)
  • crno (1)
  • desert (1)
  • jabuke (1)
  • jetrica (1)
  • jogurt (1)
  • kljukuša (1)
  • kolač (1)
  • kozice (1)
  • krumpir (1)
  • mora (1)
  • pašteta (1)
  • piletina (1)
  • plodovi (1)
  • prsa (1)
  • puretina (1)
  • rezanci (1)
  • sir (1)
  • tijesto (1)
  • tiramisu (1)
  • vino (1)
  • wok (1)
  • zeleni (1)

Category

  • brzo (1)
  • crno (1)
  • desert (1)
  • jabuke (1)
  • jetrica (1)
  • jogurt (1)
  • kljukuša (1)
  • kolač (1)
  • kozice (1)
  • krumpir (1)
  • mora (1)
  • pašteta (1)
  • piletina (1)
  • plodovi (1)
  • prsa (1)
  • puretina (1)
  • rezanci (1)
  • sir (1)
  • tijesto (1)
  • tiramisu (1)
  • vino (1)
  • wok (1)
  • zeleni (1)

Category

  • brzo (1)
  • crno (1)
  • desert (1)
  • jabuke (1)
  • jetrica (1)
  • jogurt (1)
  • kljukuša (1)
  • kolač (1)
  • kozice (1)
  • krumpir (1)
  • mora (1)
  • pašteta (1)
  • piletina (1)
  • plodovi (1)
  • prsa (1)
  • puretina (1)
  • rezanci (1)
  • sir (1)
  • tijesto (1)
  • tiramisu (1)
  • vino (1)
  • wok (1)
  • zeleni (1)

Category

  • brzo (1)
  • crno (1)
  • desert (1)
  • jabuke (1)
  • jetrica (1)
  • jogurt (1)
  • kljukuša (1)
  • kolač (1)
  • kozice (1)
  • krumpir (1)
  • mora (1)
  • pašteta (1)
  • piletina (1)
  • plodovi (1)
  • prsa (1)
  • puretina (1)
  • rezanci (1)
  • sir (1)
  • tijesto (1)
  • tiramisu (1)
  • vino (1)
  • wok (1)
  • zeleni (1)